O faklutetima

RM Istituto Moda e Design

RM Istituto Moda e Design je fakultet za modu i dizajn, karakterističan po svom netradiocionalnom metodu izvođenja nastave, namenjen onima koji gledaju pravo u budućnost. Na ovom fakultetu očekuju vas docenti i profesori, profesionlaci u svojoj struci, često poznata imena u industriji dizajna.

RM Istituto Moda e Design pripada mreži Raffles Group koja je osnovana pre 25 godina u Singapuru, a koja danas broji 26 fakulteta raspoređenih u 14 zemalja. Odluka da Raffles otvori svoja vrata u 2016. godini i u Milanu, dolazi iz razloga prepoznavanja Milana kao svetskog centra dizajna i kulture projektovanja.

Nastavni metod koji se primenjuje na ovom fakultetu se inspiriše zanatstvom i njegovom inovacijom, fokusirajući se na rad na projektima za stvarne klijente. Studenti su od samog početka uključeni u zadatke koji zahtevaju timski rad i poverenje između profesora i stedenta.

RM Istituto Moda e Design je fakultet za kojim su mnoge kompanije i brendovi imali potrebu. Projekti koji se ovde izvode, imaju svoj jasan cilj, kontekst, prethodna iskustva, razloge za napredovanjem i naravno prepreke koje se prevazilaze. Tokom trogodišnjih kurseva, nastava se bazira na teoriji i praksi, između ideja i izvedbe. Dok, u toku master kurseva, studenti imaju priliku da se susretnu sa protagonistima iz sveta dizajna, mode, vizuelnih umetnosti i da rade zajedno sa njima.

Od programa osnovnih BA studija Raffles Milano nudi:

 1. Fashion design
 2. Product design
 3. Visual design

Od master programa Raffles Milano nudi:

 1. Advertising
 2. Architettura
 3. Photography
 4. Fashion Design Menswear
 5. Fashion Design Womenswear
 6. Product design
 7. Visual design
 8. Visual merchandising

Više o trogodišnjim osnovnim programima i master programima, pogledajte ovde.
Informacije o cenama školarina, pogledajte na ovom linku.

Lokacija na mapi

Ostavi komentar