O faklutetima

Budapest Metropolitan University

Budapest Metropolitan University je najveći privatni fakultet u Mađarskoj, a istovremeno važi za jedan od najvećih privatnih visoko-obrazovnih institucija u Centralnoj Evropi. Mađarska se nalazi u središtu Evrope i punopravni je član kako Evropske Unije tako i Šengenskog sporazuma. Glavni grad Mađarske je upravo Budimpešta.

04

Budapest Metropolitan University je relativno mlada visoko-obrazovna institucija, osnovana je 2000. godine i akreditovana je od strane države. Od 2001. godine na ovom fakultetu moguće je pohađati visoko-obrazovne, edukativne kurseve za odrasle i napredne stručne trening kurseve prema visokim međunarodnim standardima Evropske Unije.

Na fakultetu ima više od 700 stranih studenata koji dolaze iz 90 različitih zemalja, sa 6 različitih kontinenata. Budapest Metropolitan University svoje programe vodi prema evropskim kvalifikacionim okvirima Bolonjskog procesa. Na taj način su diplome stečene na Metropolitanu, uopšteno govoreći, priznate u svim zemljama Evropske Unije.

taki_map

Fakultet funkcioniše u okviru ukupno 5 kampusa. Glavni kampus, u kome se održava većina nastave na engleskom jeziku, sastoji se od modernih zgrada smeštenih u prirodnom okruženju.

METU obuhvata:

Zajednicu od 8.000 studenata

700 stranih studenata iz 90 zemalja

150 partnerskih fakulteta

slika 1

Zbog čega Metropolitan?

Profesionalno znanje po razumnim cenama!

Jedinstvene mogućnosti u karijeri: 87% mađarskih diplomaca pronalaze posao za svega 3 meseca nakon završenih studija, a 51% ga pronalazi već za vreme studija. Više od 400 prilika za stažiranje u poznatim kompanijama, i mogućnost za uključivanje u profesionalnu zajednicu za vreme trajanja studija.

Osoblje čine ugledni eksperti: pored renomiranih akademika, vrhunski profesionalci iz sveta biznisa takođe su deo predavačkog tima.

Strane ekspoziture obuhvataju veliki broj međunarodnih programa za razmenu studenata u Austriji, Belgiji, Kanadi, Češkoj Republici, Engleskoj, Francuskoj, Italiji, Litvaniji, Luksemburgu, Holandiji, Poljskoj, Portugaliji, Rumuniji, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj, Turskoj, Sjedinjenim Državama, i sve većem broju drugih država.

Izuzetno živ studentski život! Ski kampovi, ekskurzije, putovanja, ture po pabovima, žurke u organizaciji Studentske unije, foto klub i još mnoštvo neverovatnih programa.

Moderne zgrade, prijatna atmosfera, najnovija tehnologija sa preko 400 kompjuterskih stanica, jezička laboratorija, zvučni studio, radio-televizijski studio, smart table, multimedijalna biblioteka i besplatan WiFi pristup u čitavoj kampus zoni.

Zelena zona u samom srcu grada: Park koji se sastoji od glavne zgrade kampusa u ulici Nagy Lajos Király i u zelenoj atmosferi predgrađa našeg Egressy Road kampusa, omogućava tihu i mirnu atmosferu kako za učenje tako i za odmaranje.

17880785_1840927466159757_4213703253206816131_o

RAZLOZI ZA STUDIRANJE U BUDIMPEŠTI (MAĐARSKA):

  • Bečler i Master diplome koje izdaju mađarske institucije za visoko obrazovanje priznaju se u svim zemljama EU
  • prihvatljiva visina životnih troškova
  • multikulturalna sredina
  • bezbedna okolina
  • slobodno kretanje unutar zone Evropske Unije
  • Evropsko nasleđe u kombinaciji sa kosmopolitskim načinom života
  • „Najinteresantnije mesto po pitanju kulture i zabave za mlade” – Lonely Planet

22289859_1914938128758690_4238609015612205586_o

Intenzivni kursevi engleskog u okviru pripremnog programa

Fakultet nudi kurseve engleskog jezika za one studente čije znanje engleskog nije dovoljno dobro kako bi uspešno studirao u okviru Bečler ili Master programa. U pitanju su dvosemestralni (600 sati) i jednosemestralni (300 sati) programi.

Jedan semestar za umetnički program

Tokom ovog programa  studenti će imati priliku da uče o osnovnim konceptima i tehnikama, profesionalnom jeziku, ali i da se upoznaju sa instruktorima pre nego što započnu BA program.

Semestar profesionalne osnove za biznis programe

Fakultet nudi jedan pripremi program za studente koji bi želeli da dodatno poboljšaju svoje veštine i znanje u oblasti biznisa, ekonomije, matematike, i dr. Program uključuje predmete koji pripremaju studente za izazove BSc kursa u polju biznisa.

Programe Budapest Metropolitan Univerziteta možete pogledati ovde.

21317879_1902965836622586_8615693773661092857_n

Stipendije

Kreativna stipendija – stipendija koja se dodeljuje najinteresantnijim i najkreativnijim idejama, koje su konstruktivne i korisne za univerzitetsku zajednicu. Pobednici dobijaju stipendiju u iznosu od oko 1.600 evra.

Akademska stipendija – student koji pokažu nadprosečne rezultate mogu dobiti potpunu refundaciju za školarinu svakog semestra.

TATA stipendija – Jedan BSc student sa odseka za biznis ekonomiju može dobiti stipendiju od strane Tata konsultantskog servisa svakog semestra, što pokriva troškove pune školarine za jedan semestar.

Start-Up Program – Ovaj program nagrađuje studente za njihove inovativne projektne planove. Pobednici dobijaju maksimalno 2.000 evra po projektu namenjenih za realizaciju plana.

Smeštaj

Univerzitet neprestano gradi mrežu partnerskih hostela i smeštaja za mlade, kao i kompanije koje mogu studentima da pomognu pri nalaženju smeštaja na kraće ili duže staze u Budimpešti.

Posetite Hostel

Studentski dom se nalazi u okviru univerzitetske zone u Budimu (deo Budimpešte). S obzirom na odličnu povezanost i javni prevoz, svi kampusi se nalaze na najviše 30 minuta udaljenosti.

Tu se nude dvokrevetne sobe (jedna velika soba za dva studenta) sa jednim krevetom, posteljinom, po jednim radnim stolom, stolicom i jednim plakarom za svakog studenta. Svakoj sobi pripada jedno kupatilo. Kuhinja je zajednička (sa osnovnim kuhinjskim priborom), mesto za druženje (unutra i napolju) takođe, kao i kafeterija.

Besplatan Wi-Fi dostupan je u svim sobama. U okviru poseda nalazi se terasa sa nadstrešnjicom, mašina za pranje veša i obezbeđenje koje je tu 24 časa na dan. Da biste rezervisali sebi mesto u domu trebalo bi da uplatite 400 evra zajedno sa školarinom. Takođe, što se smeštaja tiče, trebalo bi da platite ratu za prvi mesec (to je 200 evra, što uključuje upotrebu svega gorenavedenog) čim se prijavite za boravak.

Smeštaj Nova

Kuća je dizajnirana za ukupno 38 ljudi. Udaljena je manje od 100 metara od Nagy Lajos kampusa, i odlično je povezana sa javnim prevozom. Sastoji se od 6 odvojenih apartmana od kojih su 3 namenjena za 7-8 ljudi, a ostala 3 za po 5-6 ljudi. Svi apartmani imaju odlično opremljenu kuhinju, udobnu dnevnu sobu i po dva kupatila odnosno toaleta. Brodaband wifi je dostupan u svim apartmanima.

Cene:

Spavaća soba sa 3 kreveta: 190 evra/po osobi/za mesec dana

Spavaća soba sa 2 kreveta: 250 evra/po osobi/za mesec dana

Spavaća soba sa 1 krevetom: 290 evra/po osobi/za mesec dana

Renta obuhvata sve troškove (struju, vodu, komunalije), čišćenje zajedničkog prostora jednom nedeljno (stepenište, vešernica i zajednička soba), mesečno čišćenje kuhinja, kupatila i toaleta. Svi troškovi se plaćaju isključivo u evrima. Studenti moraju platiti rentu 2 meseca unapred, do kraja prvog meseca po useljenju. Ukoliko ne bude nikakve štete do kraja 2 meseca, moguće je dobiti deo novca natrag.

Lokacija na mapi

Ostavi komentar