O faklutetima

Domus Academy

Domus Academy (Domus Akademija)  je već više od dvadeset godina kulturalna laboratorija i jedna od najprestižnijih italijanskih škola za postdiplomske studije dizajna i mode.

Stalna istraživanja estetike pri kupovini, procesa kreativnosti i posebno raznolikih i brzih promena zadnjih nekoliko godina dovelo je Domus Akademiju do stvaranja specijalizovanih kurseva koji će omogućiti zadovoljstvo internacionalnog tržišta. Trenutno, u školi postoji 8 master kurseva kao i nekoliko kratkih kurseva.

Domus Akademija je osnovana u Milanu 1982. godine kao otvoreni projekat vezan za italijanski dizajn i modni doživljaj. Tokom godina, DA se razvila kao škola u punom značenju te reči. Ona je mesto za postdiplomska usavršavanja i istraživanja procesa industrijske kreativnosti, estetike, vremenske i prostorne veze između kupca i proizvoda. Iako je nastala u italiji DA ima internacionalnu perspektivu kako bi obogatila, proširila i dopunila kulturu dizajna. Akademija je pravo mesto za povezivanje dizajna, mode i menadžmenta.

1994. godine Domus Akademija je dobila nagradu Compasso d’Oro za karijeru u kvalitetu obrazovanja i stvaralaštva, kao i za stalno poklanjanje važnosti graničnim temama, za humanizaciju tehnologije radi istraživanja veze između dizajna i mode iz perspektive socijologije dizajna.

Pogledajte sve programe master kurseva

 

Lokacija na mapi

Ostavi komentar