O faklutetima

Istituto Europeo di Design

Već četrdeset godina Evropski institut za dizajn – Istituto Europeo di Design ( IED) deluje u oblastima obrazovanja i istraživanja disciplina kao što su dizajn, moda, vizuelne umetnosti i komunikacija.

Danas IED predstavlja internacionalnu mrežu u razvoju koja organizuje trogodišnje kurseve, profesionalne kurseve, napredne kurseve i postdiplomske master kurseve.
Najznačajni događaji u istoriji fakulteta uključuju osnivanje IED-a sa sedištima u Milanu (1966), Rimu (1973), Torinu (1989), Madridu (1994), Barseloni (2002) i Sao Paulu u Brazilu (2005). 2007 godine svečano je otvoren IED u Veneciji, a 2009 planirano je da se otvori novi brazilski kampus u Riu de Žaneiru.

Od svog osnivanja 1966.godine IED je razvio inovativne i raznovrsne nastavne metode skoncentrisane na sinergiji (sadejstvu) tehnologije i eksperimentisanja, kreativnosti, strategija i integrisane komunikacije, pitanja tržišta i novih oblika profesionalizma.

Cilj Evropskog Instituta za dizajn je ponuditi budućim studentima, kao i  mladim profesionalcima koji rade oblasti mode, dizajna i komunikacije što efikasinija oruđa neophodna da zadovolje zahteve svetske proizvodnje .

Svake godine oko 1.800 stranih studenata koji uglavnom dolaze iz Istočne Azije, Srednje i Južne Amerike i Evrope upisuje ove kurseve. Kroz istoriju IED je obučavao studente iz 92 različite zemlje.

Pogledajte sve programe osnovnih studija
Pogledajte sve programe master studija
Pogledajte sve programe letnjih kurseva

Lokacija na mapi

Ostavi komentar