O faklutetima

John Cabot University

John Cabot University u Rimu, osnovan je 1972. godine. Predstavlja nezavisni američki univerzitet koji nudi osnovne BA i master MA studije na engleskom jeziku studentima iz celog sveta.

Nastavu vodi internacionalni tim predavača posvećenih stvaranju stimulativnog, ali i zahtevnog nastavnog programa. Male grupe studenata na predavanjima osiguravaju dinamiku nastave, kao i razmenu ideja, a sve to uz redovne obilaske rimskih spomenika i diplomatskih i poslovnih predstavništava u gradu.

Profesori motivišu istraživački duh, dijalog kao sredstvo sticanja znanja i podsticanja kritičkog mišljenja. Studentima se nude brojne stručne prakse u multinacionalnim kompanijama, internacionalnim organizacijama, nevladinim organizacijama, konzulatima i vladinom sektoru.

Perspektiva za zaposlenje nakon diplomiranja je velika i to obično budu multinacionalne kompanije, institucije finansija, fondacije, organizacije posvećene kulturi, diplomatiji.

Prednosti studiranja na John Cabot Univerzitetu:

  • Prvi regionalno akreditovan liberal arts univerzitet u Italiji od strane  Commission on Higher Education of the Middle States Association of Colleges and Schools.
  • Profesori su diplomci prestižnih svetskih univerziteta (Brown University, Columbia University, Harvard University, Johns Hopkins University, London School of Economics and Political ScienceUniversity of Bologna, University of Rome La Sapienza, University of Cambridge, University of Oxford, Yale).
  • Nastava  je organizovana u malim grupama, prosečno 15 studenata u grupi.
  • Interaktivna nastava i američki način učenja.
  • Saradnja sa studentima iz preko 70 različitih zemalja.
  • Dva kampusa su locirana na obalama reke Tibar u istorijskom centru Rima. Živeći tu studenti imaju priliku da izučavaju arhitekturu, umetnost, istoriju umetnosti, arheologiju, istoriju i religiju na istorijskim i muzejskim lokacijama.
  • Mogućnost apliciranja za stipendije i do 30%

 

 

JCU nudi sledeće BA studije:

Bachelor of Arts su četvorogodišnje osnovne studije koje se sastoje od 40 kurseva i nose 120 kredita. Univerzitet organizuje i letnja predavanja, pa studenti koji se odluče mogu tokom leta da pohađaju predmete i tako diplomiraju za manje od 4 godine. Uslovi upisa su diploma srednje škole i nivo engleskog jezika IELTS 6.5.

Associate of Arts je dvogodišnji program studija društvenih nauka koji se sastoji od 20 kurseva koji nose 60 kredita.  AA diploma je dostupna na svakom smeru JCU.  Program traje 2 godine, a uslovi upisa su diploma srednje škole i nivo engleskog jezika IELTS 6.5.

Upisni rokovi: septembar i januar.

Cene školarine za osnovne studije za akademsku 2019/2020. godinu: 18.000 €

Master studije:

Master of Arts je trosemestralni program master studija i smer koji JCU nudi je MA in Art History. Program traje do dve godine, a uslovi za upis su diploma osnovnih studija i nivo engleskog jezika IELTS 7.0.

Cena školarine za master studije za akademsku 2019/2020. godinu: 19.000 €

Napomena: U cenu nisu uračunati troškovi dobijanja vize, vannastavne aktivnosti, registracija, dodatni troškovi.

John Cabot University nudi i mogućnost dobijanja stipendije do 30% u zavisnosti od akademskog uspeha u srednjoj školi.

Takođe nudi nekoliko rezidencijalnih smeštajnih objekata u centru Rima. Rezidencije su stambene zgrade, sa potpun opremljenim stanovima u kojima studenti žive sa drugim studentima sa fakulteta.

Cene smeštaja možete videti na sledećem linku https://www.johncabot.edu/housing-residential-life/options.aspx

Lokacija na mapi

Ostavi komentar