Recenzije

Škola španskog jezika HISPANIA

2

Hispania, škola španskog jezika počela je sa radom 2002. godine sa idejom da kreira životnu filozofiju kroz podučavanje španskog jezika. Putem svoje filozofije škola pre svega zastupa vrednosti kao što su tolerancija, humanost i optimizam.

Od samog starta ova ideja je dobila podršku učenika, a ovaj metod podučavanja privukao je ogroman broj polaznika, pa je tako škola Hispania postala najpopularnija škola u gradu. Uprkos tome što je škola tako brzo ostvarila uspeh, nikada nije izgubila svoju srdačnost i opuštenu atmosferu. Osoblje Hispanije uvek ima u vidu akademske potrebe svojih učenika, a uz to im se pomaže da razumeju i povežu se sa španskom kulturom i španskim načinom života na jednom dubljem nivou. Sve ovo čini da Hispania bude ’escuela de española’, jedna takoreći kuća van kuće, gde možete uživati u španskoj kulturi dok istovremeno upoznajete zanimljive ljude koji dolaze iz različitih delova sveta.

1

Profesori škole Hispania su temelj uspeha. Oni su svi rođeni Španci, poseduju diplomu španskog univerziteta i obučeni su da predaju prema posebnom metodu. Njihov entuzijazam i strast prema podučavanju njihovog maternjeg jezika kombinovani sa najnovijim metodama podučavanja za rezultat imaju dinamičnu i interaktivnu nastavu, koja je istovremeno zabavna i efikasna. Rezultati koje  učenici pokazuju na godišnjim DELE testovima odražavaju visok kvalitet predavačkog sistema, budući da 90% njih svake godine položi ovaj ispit.

Škola se nalazi u jednoj prelepoj španskoj vili, na jedinstvenoj tački u univerzitetskom delu Valensije. Hispania, escuela de español nalazi se na nekoliko koraka od starog grada i glavnog šoping centra u Valensiji, gde posetioci mogu uživati u brojnim prodavnicama, kafićima i bioskopima.

3

Ukoliko je tokom boravka u školi neko od učenika zainteresovan za tenis ili jahanje, na raspolaganju su mu Valencia teniski klub i lokalna škola jahanja. Učenici takođe imaju tu mogućnost da istražuju 8 kilometara dugačak park Turia, koji se prostire duž čitavog grada, počevši od zoološkog vrta Bioparc pa sve do futurističkog grada nauke  i umetnosti.

Polaznicima je omogućen prevoz tramvajem ili autobusom, koji staju tačno ispred škole, ukoliko žele da odu do plaže, za čega im treba svega desetak minuta. Tamo se mogu opustiti i prijatno provesti svoje slobodno vreme.

Posebnu atmosferu osetićete istog momenta kada budete kročili u školu, koja se nalazi na jedinstvenoj i privilegovanoj lokaciji, gde sa uživanjem  možete pratiti nastavu, opustiti se na jednoj od prelepih terasa ili učiti u biblioteci.

Visoko kvalitetna nastava je ključ uspeha od samog početka. S obzirom na odlične rezultate koje dobijaju, polaznici rado preporučuju Hispaniju svojim prijateljima, zbog čega je i postala najpopularnija škola u Valensiji.

35390528184_7ae34f6f2d_z

Hispania, escuela de español, nudi kako kosmopolitsku takođe i srdačnu atmosferu. Predavači i osoblje daće sve od sebe da Vam pomognu oko bilo kakvih nedoumica koje budete imali tokom Vašeg boravka u školi, kako biste se osećali što komotnije, te da biste se lakše privikli na špansku kulturu i španski način života.

U školi Hispania, escuela de español, koristi se jedinstvena predavačka metoda, bazirana na konverzaciji kako bi se razvijale različite jezičke veštine, pri čemu učenik vodi glavnu reč u komunikaciji.

Prema filozofiji Hispania metoda greške su katalizatori procesa usvajanja znanja u jednoj prijatnoj atmosferi, koja podstiče učenike da učestvuju u nastavi bez straha od pravljenja grešaka.

Koordinacija među nastavnicima, kao i rad u malim grupama omogućava predavačima da prate napredovanje svakog polaznika u grupi pojedinačno, i baš iz ovog razloga ne postoji potreba za pismenim ispitima, koji se obično daju kako bi se procenio nivo njihovog napredovanja.

Nastavni metod je maksimalno fleksibilan u odnosu na polaznike. Raspored se može menjati, lekcije odložiti ili čak otkazati, kako bi bile održane u nekom drugom terminu. Zahvaljujući individualno krojenom planu rada polaznik će uvek biti u prilici da pohađa čas u skladu sa trenutnim ciljevima kako bi napravio korak više u svojim jezičkim stremljenjima.

4

Po čemu je sve škola Hispania posebna:

 • Preko 90% polaznika uspešno položi DELE ispite
 • Časovi španskog se nude za sve nivoe tokom čitave godine
 • Maksimalna fleksibilnost nastavnih termina
 • Mogućnost ponovnog pohađanja propuštenih časova
 • Besplatne posete, nastavni materijal, pristup internetu
 • Besplatna administrativna podrška pri dobijanju viza
 • Besplatno konsultovanje za pristup univerzitetu
 • Popusti na dugoročne kurseve

34543345181_3b50e3e5d3_z

Hispania, escuela de español nudi širok izbor kurseva osmišljenih tako da odgovaraju potrebama svakog pojedinačnog studenta. Naime, u pitanju su:

 1. Opšti kursevi španskog
 2. Kursevi namenjeni pripremi za polaganje DELE ispita. DELE je jedini zvanični sertifikat španskog kao stranog jezika. To je najvažnija zvanična diploma koja dokazuje tečno govorenje španskog jezika. Sertifikat dodeljuje Institut Servantes i zvanično ga priznaje Špansko Ministarstvo Obrazovanja, koji je i međunarodno priznat.
 3. Kursevi španskog za specifične potrebe, koje su usmerene na podučavanje španskog za specifične zadatke odnosno profesije. Na ovim kursevima polaznici uče španski kroz tekstove i lingvističke situacije povezane sa različitim sferama njihovog profesionalnog života.
 4. Privatni časovi
 5. Kursevi španskog potrebni za pohađanje fakultetske nastave: za Bachelor ili Master diplomu

E1. Standardni kurs

E2. Kursevi za pripremu za ispit prilikom upisa na fakultet (Selektivnost UNED)

E3. Kursevi koji omogućavaju pohađanje Mastera na Univerzitetu Jaume l de Castellón

 1. Profesionalni trening kursevi za nastavnike španskog
 2. Španski PLUS kursevi

G1. Španski i kuvanje

G2. Španski i tenis

 1. Kursevi tokom godišnjih odmora

Smeštaj

Cimerski apartmani za studente

 Kod ovakve vrste smeštaja polaznici imaju priliku da upoznaju ostale kolege iz škole, vršnjake različitih nacionalnosti i kultura. Ovo je odlična prilika za sticanje novih iskustava i prijatelja sa kojima idete zajedno u školu i maksimalno koristite svoje slobodno vreme.

Smeštaj u porodici

 Ovo je idealan smeštaj ukoliko želite u potpunosti da se prepustite španskom načinu života i kulturi. Polaznici mogu birati između jednokrevetnih ili višekrevetnih soba, kao i punog odnosno polupansiona.

 Smeštaj u kampusu

Smeštaj u kampusu je još jedna opcija ukoliko želite da živite sa drugim polaznicima Vašeg godišta, i odlična prilika da upoznate nove prijatelje i maksimalno doživite Vaše putovanje. Polaznici i ovde mogu birati između jednokrevetnih i višekrevetnih soba.

Više informacija o školi jezika i kursevima možete naći na sledećem linku.

Video materijale možete naći ovde.

Lokacija na mapi

Ostavi komentar