Recenzije

Upišite master studije na Politecnico di Milano

Politecnico di Milano nalazi se među prvih 20 na rang listi svetskih univerziteta u sva tri područja specijalizacije: 17. u inženjeringu, 9. u arhitekturi i 5. u dizajnu. Mnogi ga stavljaju u rang sa Oksfordom, Harvardom, Kembridžom i MIT-om. Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, najveći je italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1863. godine, baziran je na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa privrednim i ekonomskim sektorom, kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije. Među studentima ovog univerziteta bili su i Giulio Natta (dobitnik Nobelove nagrade, izumitelj polypropylena), arhitekta Renzo Piano, Giovanni Battista Pirelli (osnivač kompanije za proizvodnju guma Pirelli) i dizajner Gianfranco Ferrè.

Politecnico di Milano dodeljuje 400 stipendija za dvogodišnje “Master of science” studije. Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Kategorije stipendija su:

-PLATINUM (13.886€)

-GOLD (8.886€)

-SILVER (3.886€)

Studenti sa prosekom iznad 9 mogu takođe konkurisati i za ASP stipendiju.

Prijave za upis na prvi semestar master studija, na kom nastava počinje u septembru 2019. primaće se u periodu od 10. januara do 15. marta 2019 godine.

Svi prijavljeni studenti biće uzeti u obzir za dodelu PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije, kao i DSU stipendije. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije.

Studenti koji još nisu diplomirali mogu konkurisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uverenje sa fakulteta da mogu steći diplomu pre odlaska na studije u Milano.

Uz pomenute stipendije Politecnico di Milano stipendira studente sa visokim prosekom (preko 9) za uključivanje u ASP program interdisciplinarnih kurseva.  Studenti upisani na ASP oslobođeni su plaćanja školarine za master studije na Politecnico di Milano univerzitetu, a uz to im je obezbedjen i besplatan smeštaj u Milanu tokom studija, kao i finansijska sredstva za razvoj projekata (za 2016/17. godinu finansijska sredstva iznose oko 2000€ po studentu).

Alta Scuola Politecnica (ASP) je elitna fakultetska ustanova za mlade talente koja nudi najboljim studentima priliku da razviju svoje interdisciplinarne sposobnosti kroz seriju inovativnih studijskih projekata ostvarenih u uskoj saradnji sa uticajnim pretstavnicima iz sveta biznisa i vladinih institucija.

Za sve detalje o prijavi, neophodnoj dokumentaciji za konkurs, kao i o izradi portfolia, kontaktirajte Nemestic Studio na mail studiranje@nemestic.com.

Nemestic Studio je zastupnik ovog fakulteta za sve zemlje bivše Jugoslavije.

Lokacija na mapi

Ostavi komentar