Recenzije

Upoznajte Hotel Business School

Hotel Business School postoji od 2008. godine u saradnji sa Forte Village Resort i LUISS Business School s ciljem da obuči i pripremi generacije visoko kvalifikovanih kadarova u sektoru ugostiteljstva, na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Zahvaljujući odličnim obrazovnim programima, organizovanim obukama, nastavi, stažiranju u najekskluzivnijim hotelima svetske klase studenti ove škole lako dolaze do zaposlenja širom sveta.

Kako bi se bolje upoznali sa mogućnostima i prednostima studiranja na ovom fakultetu  popričali smo sa Benedetom, koordinatorom programa i nastave na ovom fakultetu.

Koje programe polaznicima nudi Hotel Business School?

Hotel Business School nudi dva programa: Master 5 stars Hotel Management  i Master Food and Wine.

Master program 5 stars Hotel Management počinje u novembru 2018. godine i predavanja su na engleskom jeziku.

Master program Food&Wine isto počinje u novembru ali su sva predavanja na italijanskom jeziku.

Ko sustudenti vaše škole i iz kojih zemalja dolaze?

Naši student  žele da nastave karijeru u ugostiteljskoj industriji. Većina njih ima visoku stručnu spremu, kada se odluče da upišu master program Five Stars Hotel Management.  Svi poseduju odlično znanje engleskog jezika, a većina njih tečno govori dodatni strani jezik, uključujući nemački, španski i naravno, engleski. Pored toga, neki od njih već su stekli značajno iskustvo u sektoru ugostiteljstva.

Na master kursu  Five Stars Hotel Management  studenti dobijaju najbolje znanje iz oblasti hotelijerstva sa 5*. Naši studenti dolaze većinom iz Italije, ali i iz Španije, Meksika, Venecuele, Brazila, Rusije, Grčke.

Da li Hotel Business School nudi i smeštaj za studente?

Da, nudi. HBS nudi studentima koji žele smeštaj, dodatnu „kampus-formulu“, sa dodatnim troškovima. Kampus Five Stars se nalazi u Forte Village i studentima daje pristup nizu ekskluzivnih usluga tokom petomesečne sezone predavanja.

Kampus radi samo onda kada ima najmanje deset studenata kojima je neophodan smeštaj.

 

Šta je sa stipendijama?

Zahvaljujući našim sponzorima,  moguće je dobiti stipendije koje smanjuju do 25% cene školarine za master kurseve.

Koju vrstu diplome studenti dobijaju nakon diplomiranja?

Po završetku master studija, studenti dobijaju profesionalnu diplomu koju potpisuje Hotel Business School  u saradnji sa Forte Village Resort i LUISS Business School.

To nije univerzitetski sertifikat.

Da li Hotel Business School nudi neke druge aktivnosti studentima tokom studiranja?

Pored predavanja, program obuhvata učešće na sajmovima i seminarima u sektoru turizma, posete kompanijama i hotelima i posebna predavanja – „Testimonial“, na teme koje su od fundamentalne važnosti za profesionalni razvoj polaznika.

Šta je sa stažiranjem?

Master studije zahtevaju od svih učesnika da učestvuju u šestomesečnom radnom iskustvu u hotelu sa 5 zvezdica ili odmaralištu u Italiji ili inostranstvu.

Učesnici će imati intervjue, kako bi se stažiranje prilagodilo indvidualnim potrebama polaznika kursa. Takođe, izbor kompanije u kojoj će se obaviti stažiranje biće obavljen u saradnji sa organizatorima master kursa.

Studenti će stažirati u sledećim odeljenjima: Room Division, Food&Beverage, Sales&Marketing, Revenue Management, Events, Service&Leisure, SPA department.

Kakva je prespektiva za posao nakon završenih master studija?

Po završetku master studija i nakon perioda profesionalnog usavršavanja u hotelskoj industriji, učesnici se mogu nadati da će ispuniti sledeće menadžerske uloge: generalno upravljanje, programiranje, prihodi, prodaja, marketing, događaji i kongresi, ljudski resursi itd.

Lokacija na mapi

Ostavi komentar