Vesti

NABA otvorila konkurs za stipendije za postdiplomske studije

U cilju da promoviše visoko motivisane, i talentovane mlade ljude,Nova Akademija lepih umetnosti iz Milana ( Nuova Accademia di Belle Arti NABA)  otvorila je konkurs za dodelu  trideset i pet školarina koje bi pokrile 60%, 50%,40%, 30% i 20 procenata od ukupne školarine, za sve studente koji svoje akademske master studije iz oblasti fashion dizajna, vizuelne umetnosti, medija dizajna žele da nastave na ovoj Akademiji.

Nova akademija lepih umetnosti ( Nuova Accademia di Belle Arti NABA) – je akademija za dizajn i umetnost i istovremeno dinamičko umetničko i kulturno sedište.

NABA predstavlja akademiju sa visoko obrazovnim sistemom u oblasti umetnosti (AFAM) čiji su programi akreditovani od strane Italijanskog ministarstva obrazovanja uključujući italijanske institucije koje su zadužene za pružanje edukacije u oblasti umetnosti, reproduktivne umetnosti i muzike.

Svi zainteresovani studenti koji su svoje osnovne akademske studije završili u roku, zaključno sa 2015/2016 godinom, moćiće da apliciraju za dobijanje školarina do 14.oktobra tekuće godine.

Ovaj konkurs je takodje otvoren i za one studente koji već imaju profesionalna iskustva u nekim od datih oblasti.

Kandidati moraju dostaviti:

Aplikaciju za učešće;
Prijavni formular;
CV;
Portfolijo radova;
Motivaciono pismo;
Kopija diplome i / ili transkript diplome;
Sertifikati drugih kurseva i seminara;
Važeću kopiju pasoša;
Potvrdu o poznavanju engleskog ili italijanskog jezika – Nivo B1.

Informacije o načinu apliciranja za dobijanje školarine na ovoj prestižnoj Akademiji, zainteresovani akademci mogu kontaktirati Nemestic Studio, putem mejla studiranje@nemestic.com.

Nemestic Studio je zastupnik ovog Instituta za sve zemlje bivše Jugoslavije.

Počinje upis na program Modni Stilista na IED-u

Cattura

Evropski institut za dizajn-Istituto Europeo di Design ( IED) započinje prijem za upis na program osnovnih studija za Modnog stilistu u Firenci. Fendi, Feragamo, Guci, Prada, Roberto Kavali, Luis Viton stvaraju svoje luksuzne proizvode dajući studentima u Firenci prednost u svetu mode.

Prijavite se na program odmah i iskoristite specijalnu promociju organizovanu za strane studente.

Ovde možete videti intervju sa Sarom Maino, urednicom Vog časopisa i naučnim koordinatorom na IED-u u Firenci.

Već četrdeset godina Evropski institut za dizajn-Istituto Europeo di Design ( IED) deluje u oblastima obrazovanja i istraživanja disciplina kao što su dizajn, moda, vizuelne umetnosti i komunikacija. Danas IED predstavlja internacionalnu mrežu u razvoju koja organizuje trogodišnje kurseve, profesionalne kurseve, napredne kurseve i postdiplomske master kurseve.

Učite od najboljih – studiranje na prestižnim fakultetima za modu u inostranstvu

Nemestic Studio i Style.rs predstaviće prestižne fakultete mode u inostranstvu u subotu 09.04.2016, sa početkom u 11 časova kao deo edukativnog seminara na predstojećem Serbia Fashion Week-u koji će se održati u Novom Sadu od 6 do 11 aprila. Seminar će se održati u Master centru Novosadskog sajma (Hajduk Veljkova 11) na 1. spratu, u konferencijskoj sali.

Ovom prilikom, svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa studijskim programima, načinom studiranja, studentskim životom i drugim studentskim iskustvima na jednom od najuticajnijih fakulteteta za modu Instituta Marangoni (Istituto Marangoni) koji ima svoja sedišta u Milanu, Firenzi, Londonu, Parizu i Šangaju.

Osim toga predstavićemo i studijske programe fakulteta kao što su: Domus Academy i Nuova Accademia di Belle Arti NABA iz Milana, kao i Istituto Europeo di Design IED sa svojim sedištima u Italiji, Španiji i Brazilu.

Institut Marangoni (Istituto Marangoni) osnovan  je 1935. godine u Milanu i važi za jedan od najpoznatijih u svetu, kada je u pitanju visoko obrazovanje u oblasti mode i dizajna. Nije malo reći, da su se među studentima ovog Instituta našli poznati stilisti, kao Moscino ili Domeniko Dolče (poznatiji kao D&G). Osim toga, najpoznatiji italijanski i svetski brendovi jesi partneri ovog instituta.

Institut Marangoni organizuje trogodišnje osnovne studije, master programe, jednogodišnje specijalističke programe, kao i letnje profesionalne kurseve.Takođe studentima je omogućeno intezivno pohađanje jezika, s obzirom na grad  i govorno područje u kojem će studirati.

Među ponuđenim kursevima, posebno se ističu kursevi kao što su fashion design, fashion stylist, fashion photography, fashion&luxuary brand management i mnogi drugi bachelor i master programi o kojima se možete informisati na sajtu www.studiranje.net.

Prezentacija je osmišljena kao interaktivno predavanje gde će svi zainteresovani studenti na licu mesta moći da saznaju sve o programima studija, organizaciji predavanja, selekciji studenata za upis, pripremi neophodnog portfolia i projekata za stipendije.

Zbog ograničenog broja mesta molimo sve zainteresovane da rezervišu svoje mesto tako što će se prijaviti na mail studiranje@nemestic.com ili na broj telefona  +381 (0) 21 4 756 756 i ostaviti svoje ime i prezime.

Novosadski sajam
Subota 09.04.2016
Početak u 11h
Adresa: Hajduk Veljkova 11  (I sprat, konferencijska sala)
21000 Novi Sad

Otvoren konkurs za dodelu stipendija za master programe na Domus Akademiji 

Domus Akademija iz Milana raspisala konkurs sa dodelu stipendija za 10 master programa:

Master in Business Design 

– Master in Fashion Design

– Master in Fashion Management

– Master in Fashion Styling&Visual Merchandising

– Master in Interaction Design

– Master in Interior and living Design

– Master in Luxury Brand Management

– Master in Product Design

– Master in Urban Vision&Architectural Design 

– Master in visual Brand Design

Ovi master programi počinju u septembru 2016 godine. Rok za prijavu i predaju projekata je 15. april 2016. godine. 

Za sve detalje o prijavi, neophodnoj dokumentaciji za konkurs, kao i o izradi portfolia, kontaktirajte Nemestic Studio na mail studiranje@nemestic.com.

Domus Akademija (Domus Academy DA) je već više od dvadeset godina kulturalna laboratorija i jedna od najprestižnijih italijanskih škola za postdiplomske studije dizajna i mode.

Sve master programe Domus Akademije, možete prelistati na ovom linku.

 

U toku upis na fakultete dizajna, mode i komunikacije u inostranstvu

Svi zainteresovani studenti za studije dizajna, mode i komunikacije na prestižnim fakultetima u inostranstvu još uvek imaju prilike da konkurišu i upišu se na fakultete u svetskim prestonicama, kao što su Milano, Pariz ili London.

 

Nemestic Studio je regionalni zastupnik fakulteta: Istituto Marangoni, Istituto Europeo di Design IED, Nuova Accademia di Belle Arti NABA, Domus Academy, MHMK Macromedia University for Media and Communication i Scuola Politecnica di Design, koji imaju predstavništva u Italiji, Španiji, Francuskoj, Engleskoj, Nemačkoj i Brazilu.

Na ovim fakultetima dostupne su trogodišnje, master i specijalističike studije, kao  i letnji profesionalni kursevi. Među ponuđenim kursevima, posebno se ističu – interior design, product design, graphic design, 3d animation, global design, transportation design, fashion design, fashion stylist, fashion photography, fashion&luxuary brand management, brand communication, film and television, media and communication design  i mnogi drugi kursevi o kojima se možete informisati na sajtu www.studiranje.net.

Za aplikaciju na trogodišnje (Bachelor) studije potrebno je da priložite: diplomu srednje škole sa ocenama, pasoš, CV, sertifikat jezika na kome se studira, motivaciono pismo i portfolio. Dok je za aplikaciju za postdiplomske (Master) studije, potrebno: diploma završenog fakulteta, transkript, pasoš, CV, sertifikat jezika na kome se studira, motivaciono pismo, pismo preporuke i portfolio.

Za sve detalje o  upisu, zainteresovani studenti mogu kontaktirati Nemestic Studio putem maila studiranje@nemestic.com ili putem telefona +381 (0) 21 4 756 756

NEMESTIC STUDIO
https://nemestic.com/
e-mail: studio@nemestic.com
Adresa: Gavrila Principa 51/A
21208, Sremska Kamenica Novi Sad, Srbija
Telefon::+381 (0)21-4-756-756
Mobile phone number: +381 (0) 60 56 987 65

Vodeći Evropski fakulteti za dizajn i komunikaciju u Novoj Iskri

Nemestic Studio i Style.rs predstaviće prestižne fakultete dizajna, vizuelnih umetnosti, komunikacije i mode iz evropskih zemalja, u četvrtak 5. marta 2015 godine, sa početkom u 17.30h u dizajn inkubatoru Novoj Iskri u Beogradu.

iskra

Ovom prilikom, svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa studijskim programima, načinom studiranja i različitim studentskim iskustvim na najuticajnim fakultetima, kao što su: Istituto Marangoni, Istituto Europeo di Design IED, Nuova Accademia di Belle Arti NABA, Domus Academy, MHMK Macromedia University for Media and Communication i Scuola Politecnica di Design, fakulteti koji imaju predstavništva u Italiji, Španiji, Francuskoj, Engleskoj, Nemačkoj, kao i u Brazilu.

Na ovim fakultetima dostupne su trogodišnje, master i specijalističike studije, kao  i letnji profesionalni kursevi. Među ponuđenim kursevima, posebno se ističu kursevi kao što su – interior design, product design, graphic design, 3d animation, global design, design managament, transportation design, fashion design, fashion stylist, fashion photography, fashion&luxuary brand management, brand communication, film and television, media and communication design  i mnogi drugi kursevi o kojima se više možete informisati takođe na sajtu www.studiranje.net.

Prezentacija je osmišljena kao interaktivno predavanje gde će svi zainteresovani studenti na licu mesta moći da saznaju sve o programima studija, organizaciji predavanja, selekciji studenata za upis, pripremi portfolia i projekata za stipendije.

Zbog ograničenog broja mesta molimo sve zainteresovane da rezervišu svoje mesto tako što će se prijaviti na mail studiranje@nemestic.com ili na broj telefona  +381 (0) 21 4 756 756 i ostaviti svoje ime i prezime. Takođe, moguća je i  prijava za individulano savetovanje koje će se održati nakon prezentacije.

Nova iskra je jedinstveno mesto susreta vodećih kreativnih profesionalaca, i kompanija otvorenih ka inovativnim pristupima poslovanju i razvoju proizvoda. Nova Iskra upravlja dizajnom i primenjuje inovacije u cilju ostvarenja novih vrednosti u sferama kreativnog poslovanja, edukacije, društvenog razvoja i jačanja lokalnih zajednica. Svestrana platforma Nove Iskre koristi proces dizajna kao polazište za razvoj ideja, projekata i usluga, realizuje edukativne programe i inicira projekte koje koriste dizajn kao pokretač pozitivnih društvenih promena.

Nova Iskra 
Četvrtak, 05. 03. 2015  
Početak u 17.30 h
Adresa:
Gavrila Principa 43,
11000 Beograd

Nemestic Studio Vas poziva na 11. međunarodni sajam obrazovanja Putokazi

Nemestic Studio  učestvovaće na 11. međunarodnom sajmu obrazovanja Putokazi koji se održava 26 i 27. februara. 2015. godine u Novom Sadu i koji važi za jedan od vodećih sajmova u regionu kada je u pitanju obrazovanje.

Tom prilikom zainteresovani đaci i studenti moći će da dobiju više informacija o projektima koje zastupa Nemestic Studio a čija je zajednička karakteristika to da su oni ostvareni međunarodnom saradnjom.

Nemestic Studio zastupa fakultete kao što su: Istituto Europeo di design IED, Nuova Accademia di Belle Arti NABA, Istituto Marangoni, Domus Academy DA, Scuola Politecnica di Design, MHMK Macromedia University for Media and Communication, Škola italijanskog jezika Leonardo da Vinci.

Na web sajtu sajtu www.studiranje.net pronaćićete mnogobrojne kurseve i programe za modu, dizajn, vizuelnu umetnost komunikaciju i medije, kao i recenzije studenata i njihova iskustva na ovim fakultetima. Osim toga, ovaj websajt predstavlja informativni studentski centar koji pruža neophodnu pomoć studentima prilikom odabira studijskog kursa, kao i pri upisu. Svi zainteresovani studenti dobiće na licu mesta sve neophodne informacije u vezi studijskih programa i upisa na nekom od pomenutih fakulteta.

Nemestic Studio takođe će upoznati publiku i prisutne kolege sa novostima koje se tiču naših ranijih projekata, kao što su websajtovi: www.master.rs i www.diplomske.com  koji predstavljaju web kataloge osnovnih i master studija sa više od 20 000 studijskih programa i kurseva u zemlji i inostranstvu, kao i websajt www.studenti.rs koji je internet arhiv i servis za razmenu korisnih dokumenata za studente i đake (knjige, skripte, seminarske radove, diplomske radove i slično), i koji okuplja više od 88 000 studenata iz zemlje i regiona.

Osim studentskih sajtova Nemestic Studio predstaviće i online magazin za modu, dizajn i lifestylewww.style.rs, koji postoji već četvrtu godinu. Svi zainteresovani posetioci imaće priliku da se upoznaju sa ovim magazinom, načinom  rada u istom, mogućnostima volonterskog rada i obavljanja prakse u istom, kao i da se upoznaju sa odgovornim urednicama.

Pozivamo sve zainteresovane đake i studente, predstavnike fakulteta i obrazovnih institucija da nas posete od  26. i 27. februara u hali Master na Novosadskom sajmu.

Predstavljanje vodećih evropskih škola za dizajn u Novoj Iskri

Nemestic Studio i Style.rs predstaviće prestižne fakultete dizajna, vizuelnih umetnosti, komunikacije i mode u inostranstvu, u ponedeljak 28. 04. 2014, sa početkom u 18h u dizajn inkubatoru Novoj Iskri.

Ovom prilikom, svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa studijskim programima, načinom studiranja i različitim studentskim iskustvim na najuticajnim fakultetima, kao što su: Istituto Marangoni, Istituto Europeo di Design IED, Nuova Accademia di Belle Arti NABA, Domus Academy, MHMK Macromedia University for Media and Communication i Scuola Politecnica di Design, fakulteti koji imaju predstavništva u Italiji, Španiji, Francuskoj, Engleskoj, Nemačkoj i Brazilu.

Na ovim fakultetima dostupne su trogodišnje, master i specijalističike studije, kao  i letnji profesionalni kursevi. Među ponuđenim kursevima, posebno se ističu kursevi kao što su – interior design, product design, graphic design, 3d animation, global design, transportation design, fashion design, fashion stylist, fashion photography, fashion&luxuary brand management, brand communication, film and television, media and communication design  i mnogi drugi kursevi o kojima se možete informisati na sajtu www.studiranje.net.

Prezentacija je osmišljena kao interaktivno predavanje gde će svi zainteresovani studenti na licu mesta moći da saznaju sve o programima studija, organizaciji predavanja, selekciji studenata za upis, pripremi portfolia i projekata za stipendije.

Zbog ograničenog broja mesta molimo sve zainteresovane da rezervišu svoje mesto tako što će se prijaviti na mail studiranje@nemestic.com ili na broj telefona  +381 (0) 21 4 756 756 i ostaviti svoje ime i prezime. Takođe, moguća je i  prijava za individulano savetovanje koje će se održati nakon prezentacije.

Nova Iskra 
Ponedeljak, 28.04.2014  
Početak u 18h
Adresa:
Gavrila Principa 43,
11000 Beograd

Za više informacija pozovite na telefon +381 (0) 21 4 756 756

Nova iskra je jedinstveno mesto susreta vodećih kreativnih profesionalaca, i kompanija otvorenih ka inovativnim pristupima poslovanju i razvoju proizvoda.

Nova Iskra upravlja dizajnom i primenjuje inovacije u cilju ostvarenja novih vrednosti u sferama kreativnog poslovanja, edukacije, društvenog razvoja i jačanja lokalnih zajednica.

Svestrana platforma koristi proces dizajna kao polazište za razvoj ideja, projekata i usluga koje rešavaju probleme, a razvijaju ih jedinstveni, transdisciplinrani timovi sačinjeni od vodećih stručnjaka, profesionalaca i kreativaca.

Nova Iskra koristi progresivne ideje i iskustva iz kreativnog domena kao sredstvo za jačanje, unapređenje i razvoj malih i srednjih preduzeća, javnog sektora i društva u celini. Odlučni u svojoj misiji da afirmiše mlade talente, i da im pružimo priliku da budu vodeći akteri promena i lokalnog ekonomskog rasta, zajedno sa kompanijama, preduzetnicima i liderima.

Osvoji stipendiju za osnovne studije na Evropskom Institutu za dizajn


Evropski Institut za dizajn (Istituto Europeo di design IED) raspisao je konkurs za dodelu 31stipendije za trogodišnje studije 2014/2015 u Milanu, Rimu, Veneciji, Torinu, Komu, Kaljarima, Barseloni, Madridu i Sao Paolu.

MY COUNTRY: how can we contribute to global innovation?  je tema konkursa  na koju studenti trebaju da odgovore, razvijajući projekte  u nekoj od oblasti kao što su dizajn, moda, vizuelne umetnosti ili komunikacija.

Svi selektirani projekti će biti objavljeni na sajtu www.creativediary.net, na kojem studenti učesnici konkursa kao i posetioci sajta imaju mogućnost glasanja, čiji se krajnji rezultat vrednuje pri selekciji dobitnika stipendija. Selekcija je otvorena za  buduće studente između 18 i 28 godina.

Stručni žiri, tj. kvalifikovano osoblje IED-a, donosi krajnju odluku o pobednicima.

Za sve informacije o pravilima konkursa, sledite link ovde. Rok za dostavljanje projekata je do 13. maja 2014.

Za sve informacije, o načinu prijave na konkurs i modulistici pišite Nemestic Studiju na emailstudiranje@nemestic.com

Više o studijskim programima IED-a, možete pogledati ovde.

 

Novogodišnje ponude na MHMK Univerzitetu-iskoristite posebne pogodnosti upisa


MHMK, Macromedia Univerzitet za medije i komunikacije
 je u decembru 2013 godine najavio specijalnu
  ponudu za sve međunarodne studente koji počinju studije u oktobru 2014 . Ovo je poslednji poziv za slanje aplikacija po novogodišnjoj ponudi iz 2014 godine. Pošaljite aplikaciju do31. marta 2014. godine i školarina će biti manja za 850 evra.

Podsećamo vas i da je novi međunarodni kampus MHMK Univerziteta otvorio svoja vrata i u Milanu u 2014. godini. Sa idelanom lokacijom u centru Milana u srcu mode i dizajna, MHMK nudi odlične mogućnosti specijalizacije medija, komunikacije i biznisa.

Ukoliko ste u potrazi za daljim mogućnostima obrazovanja tokom letnje pauze, steknite iskustvo u sklopu letnje MHMK škole u Berlinu i Milanu i saznajte više o digitalnom preduzetništvu.

Prva Makromedia MOOC Design Thinking  se održava 4 nedelje na MHMK Univerzitetu u periodu os 14. aprila do 12. maja 2014. godine.

MHMK nudi osnovne i master programe na engleskom i nemačkom jeziku . Svi programi su akreditovani  i sertifikovan od strane akreditacionih agencija FIBAA .

Više informacija možete dobiti na nastudiranje@nemestic.com

 

Nemestic Studio Vas poziva na 10. međunarodni sajam obrazovanja Putokazi

 

Nemestic Studio  učestvovaće na 10. međunarodnom sajmu obrazovanja Putokazi koji se održava od 28 februara. do 04. marta  2014. godine u Novom Sadu i koji važi za jedan od vodećih sajmova u regionu kada je u pitanju obrazovanje.

Tom prilikom zainteresovani đaci i studenti moći će da dobiju više informacija o projektima koje zastupa Nemestic Studio a čija je zajednička karakteristika to da su oni ostvareni međunarodnom saradnjom.

Nemestic Studio zastupa fakultete kao što su: Istituto Europeo di design IED, Nuova Accademia di Belle Arti NABA, Istituto Marangoni, Domus Academy DA, Scuola Politecnica di Design, MHMK Macromedia University for Media and Communication, Škola italijanskog jezika Leonardo da Vinci.

Na web sajtu sajtu www.studiranje.net pronaćićete mnogobrojne kurseve i programe za modu, dizajn, vizuelnu umetnost komunikaciju i medije, kao i recenzije studenata i njihova iskustva na ovim fakultetima. Osim toga, ovaj websajt predstavlja informativni studentski centar koji pruža neophodnu pomoć studentima prilikom odabira studijskog kursa, kao i pri upisu. Svi zainteresovani studenti dobiće na licu mesta sve neophodne informacije u vezi studijskih programa i upisa na nekom od pomenutih fakulteta.

Nemestic Studio takođe će upoznati publiku i prisutne kolege sa novostima koje se tiču naših ranijih projekata, kao što su websajtovi: www.master.rs i www.diplomske.com  koji predstavljaju web kataloge osnovnih i master studija sa više od 20 000 studijskih programa i kurseva u zemlji i inostranstvu, kao i websajt www.studenti.rs koji jeste internet arhiv i servis za razmenu korisnih dokumenata za studente i đake (knjige, skripte, seminarske radove, diplomske radove i slično), i koji pkuplja više od 50 000 studenata iz zemlje i regiona.

Osim studentskih sajtova Nemestic Studio predstaviće i online magazin za modu, dizajn i lifestyle www.style.rs, koji postoji već treću godinu. Svi zainteresovani posetioci imaće priliku da se upoznaju sa ovim magazinom, načinom  rada u istom, mogućnostima volonterskog rada i obavljanja prakse u istom, kao i da se upoznaju sa odgovornim urednicama.

Pozivamo sve zainteresovane đake i studente, predstavnike fakulteta i obrazovnih institucija da nas posete od  28. februara do 04. marta u hali Master na Novosadskom sajmu.

 

Scuola Politecnica di Design na novoj lokaciju u Milanu

 

SPD, Scuola Politecnica di Design  sa ponosom najavljuje da je otvoreno novo sedište na novoj lokaciji u Milanu, u ulici Via Carlo Bo, 7 unutar  IULM kampusa.

Zgrada je projektovana od strane čuvenog italijanskog studija “5+1 Architects”, i ona će doprineti da studiranje bude nezaboravno i jedinstveno iskustvo u Milanu, prestonici dizajna.

SDP je nastala u Milanu 1954 i to je prva italijanska škola za vizuelni i industrijski dizajn. Ovaj fakultet obučava hiljade dizajnera i stručnjaka iz više od 40 različitih zemalja. U stvari,škola je vrlo dobro poznata širom sveta . Nekoliko važnih dizajneri poput Marka Bonetto, Pjero Lissoni, Denis Santachiara, Patricia Viel, Simone Micheli, Stefano Giovannoni predaje na ovom fakultetu.

Proslava destogodišnjice postojanja Londonske škole mode Instituta Marangoni

Marangoni_HomeFashionCourses

Institut Marangoni-Londonska škola mode je proslavila u decembru mesecu 10.godišnjicu postojanja lansiranjem izložbe portreta Alda Falaia.

Crno -beli portreti su moćna reprezentacija posvećenosti Instituta Marangoni da obezbedi skrojeno obrazovanje za modu i dizajn svojim višim standardima , za  pojedince iz više od 90 različitih nacionalnosti , na osnovu estetskih principa Evropskog stila sa jakim Italijanskim obeležjem.

Aldo Falai je uspeo da uhvati i spoji sve principe zajedno sa individualnošću studenata sa Marangonija, otkrivajući svoj osnovni talenat, odlučnost i energiju.

Preko 200 novinara, kolega,  sadašnjih i bivših studenata se okupilo tom prilikom i plesalo uz muziku Henrija Holanda.

Konkurs 100% Future Serbia

Belgrade Design Week i Domus Akademija u saradnji sa Nemestic Studiom prvi put otvaraju zajednički konkurs za projekat 100% Future Serbia. Beograd će, i ove godine, biti centar najkreativnijih mladih dizajnera i kreativnih industrija u Srbiji i regionu u periodu od 2. do 9. juna! Zato pozivamo sve mlade ljude da odgovore na ovogodišnju temu «Inovacija» svojim najboljim radovima iz oblasti arhitekture, dizajna predmeta, grafičkog dizajna, oglašavanja, modnog dizajna, filma, fotografije, primenjene umetnosti.

Najboljem učesniku konkursa 100% Future Serbia biće dodeljena nagrada – STPENDIJA ZA LETNJI KURS 2013 DOMUS AKADEMIJE u Milanu!

Domus Akademija će u saradnji sa Nemestic Studiom  nagraditi:
1. Najboljeg kandidata punom školarinom za jedan od letnjih kurseva na Domus Akademiji u Milanu 2013 (koja pokriva troškove školarine u vrednosti od 1750 evra).
2. Svi kandidati treba da razviju svoj projekat prema oblasti letnjeg kursa Domus Akademije za koji žele da konkurišu:
• Service Design for the Customer Experience, 1 – 12. jul 2013.
• Design for All, 15 – 26. jul 2013.
• A Cultural approach to design innovation, 29. jul – 9. avgust 2013.
• Designing the Shopping Experience, 8 – 19. jul 2013.
• Interior Design for Hotels, 15 – 26. jul 2013.
• Designing the Exhibition, 9 – 20. septembar 2013.
• Design and Entrepreneurship, 1 – 12. jul 2013.

Domus Akademija je jedna od najprestižnijih akademija za modu i dizajn u Evropi i svetu i nudi spektar najrazličitijih master studija i letnjih kurseva iz oblasti dizajna. Osnovana je 1982. u Milanu kao prva akademija za postakademske studije za dizajn, a danas se u njoj školuju studenti iz celog sveta. Letnji kursevi se sastoje iz profesionalnih predavanja i treninga, koji učesnicima pružaju visok stepen edukacije, kao i jedinstveno i intenzivno iskustvo.

BELGRADE DESIGN WEEK 2013 će nagraditi:
1. Najboljih 5 drugoplasiranih kandidata (posle dobitnika stipendije) jednakom drugom nagradom – besplatnim kartama za konferenciju BDW 2013 u junu;

2. Najboljih 10 trećeplasiranih kandidata jednakom trećom nagradom koja obuhvata besplatno učešće u radionici Sergeja Sviatčenka, jednog od najuticajnih inovatoramodernog kolaža, koja će se održati 4. juna na BDW-u;

3. Najboljih 20 četvrtoplasiranih kandidata jednakom četvrtom nagradom koja obuhvata besplatno učešće u radionici Đanluiđija Rikuperatija, dekana Domus Akademije, koja će se održati 5. juna sa početkom u 15 h na BDW-u. Tema radionice će biti “Inventing New Paths for Jobs and Careers in Design and Fashion;

4. Najboljih 100 radova jednakom petom nagradom koja podrazumeva obezbeđivanje izložbenog mesta u 100 izloga u radnjama širom centra Beograda od 2. do 9. juna, možda i duže, u organizaciji BDW-a;

5. Od ukupnog broja izabranih radova koji će biti postavljeni u izloge, 10 do 20 najboljih će biti posebno izloženi na jedinstvenoj lokaciji u Beogradu, što će predstavljati poseban osvrt na najtalentovanije učesnike konkursa.

Više informacija o Belgrade Design Week-u na sajtu: https://www.dizajnpark.com/.

Projekat “100% Future Serbia” je jedinstven projekat ove vrste u Srbiji čiji je cilj promocija najtalentovanijih mladih kreativaca koji prvi put prikaziju svoje radove i etabliranih autora koji prvi put žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta u izlozima u centru Beograda.

Osnovna ideja je da se izložbe izmeste na ulice kojima ima pristup šira publika, a ne samo oni koji redovno posećuju galerije i izložbe. Izložba okuplja autore koji prezentuju svoje radove u 3D formatu. Zainteresovani i slučajni prolaznici mogu da pogledaju izložene radove usput tokom šetnje od Kalemegdana do Slavije, kao i da prema priloženoj mapi distribuiranoj po celom gradu otkrivaju interesantna mesta sa draguljima novog srpskog dizajna. BDW projektom 100% FUTURE SERBIA pruža podršku domaćem dizajnu, a specifičnim pozicioniranjem u beogradskim izlozima daje podršku nacionalnoj trgovini i horeci u vremenu krize, fokusirajući pažnju medija, institucija i javnosti nedelju dana na sve vidove kreativnih industrija.

Besplatne uslove učešća, kao i svečano otvaranje projekta sa specijalnim nagradama za učesnike omogućavaju pokrovitelji projekta, koji su, pored velikodušnih vlasnika izloga na prvom mestu, u proteklim godinama bili Ministarstvo kulture, BELEF, Gorenje i Knjaz Miloš. Tražimo pokrovitelja za 2013!!!

Konkurs će biti otvoren od 1. do 25. maja 2013. godine.

Više informacija o saomom konkursu možete pronaći ovde.

Preuzmite pravilnik za učešće na konkursu.

Preuzmite aplikacioni formular.

 

Osvoji BA stipendiju na Evropskom Institutu za dizajn

Evropski Institut za dizajn (Istituto Europeo di design IED) raspisao je konkurs za dodelu 38stipendija za trogodišnje studije 2013/2014 u Milanu, Rimu, Veneciji, Torinu, Komu, Kaljarima, Barseloni, Madridu i Sao Paolu.

“Design for Another Point of View” je tema konkursa  na koju studenti trebaju da odgovore, razvijajući projekte  u nekoj od oblasti kao što su dizajn, moda, vizuelne umetnosti ili komunikacija.

Svi selektirani projekti će biti objavljeni na sajtu www.creativediary.net, na kojem studenti učesnici konkursa kao i posetioci sajta imaju mogućnost glasanja, čiji se krajnji rezultat vrednuje pri selekciji dobitnika stipendija. Selekcija je otvorena za  buduće studente između 18 i 28 godina.

Stručni žiri, tj. kvalifikovano osoblje IED-a, donosi krajnju odluku o pobednicima.

Za sve informacije o pravilima konkursa, sledite link ovde.

Rok za dostavljanje projekata je do 16. aprila 2013.

Za sve informacije, o načinu prijave na konkurs i modulistici pišite Nemestic Studiju na emailstudiranje@nemestic.com

Više o studijskim programima IED-a, možete pogledati ovde.

 

Ekskluzivna prezentacija studija mode, dizajna i komunikacije u inostranstvu u dizajn hotelu Queen Astoria Beograd

Nemestic Studio i Style.rs održaće ekskluzivnu prezentaciju studija mode, dizajna i komunikacije u inostranstvu, u subotu 09.03.2013. u 15h u dizajn hotelu Queen Astoria u Beogradu.
Prezentaciju će voditi modni novinar i generalni menadžer Nemestic Studija,Tatjana Đorđević.

prezentacija-e1361538657841

Predstavićemo studijske programe, način studiranja i studentska iskustva na uticajnim fakultetima, kao što su Istituto Marangoni, Istituto Europeo di Design, Nuova Accademia di Belle Arti NABA, Domus Academy…a koji imaju predstavništva u Italiji, Španiji, Francuskoj, Engleskoj i Brazilu.

Na ovim fakultetima, možete pronaći kurseve kao što su: fashion design, fashion stylist, fashion photography, fashion&luxuary brand management, brand communication, interior design, product design, graphic design, 3d animation, transportation design i mnoge druge kurseve koje takođe možete pronaći na našem sajtu www.studiranje.net.

Prezentacija je osmišljena kao interaktivno predavanje gde će studenti na licu mesta moći da pitaju sve što ih interesuje vezano za same programe studija, organizaciju predavanja, selekciju studenata za upis, pripremu portfolia i projekata za stipendije.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane studente da ponesu svoj portfolio na prezentaciju gde ćemo vršiti i savetovanje studenata o tome kako napraviti dobar portfolio, koji je osnovni kriterijum za upis.

Zbog ograničenog broja mesta u sali molimo sve zainteresovane da rezervišu svoje mesto tako što će se prijaviti na mail studiranje@nemestic.com i ostaviti svoje ime i prezime.

Svi koji su zainteresovani mogu da se prijave i za individualne intervjue u periodu od 12 do 15h, pred početak prezentacije koji bi podrazumevao detaljnu konsultaciju u vezi sa pripremom portfolia i ostale dokumentacije za upis.

Za više informacije pozovite na telefon: +381 (0)21 4 756 756 ili na +381 (0)63 56 9876

Dizajn Hotel Queen Astoriasala Gloria,
Adresa: Milovana Milovanovića 1, Beograd 
Datum: 09.03.2013. u 15h 
Obezbeđen je dovoljan broj parking mesta u hotelu Queen Astoria i Mr President.

Pogledajte lokaciju hotela ovde. Hotel se nalazi na 400-500m od autobuske i železničke stanice, na 10 minuta od centra grada.

Očekujemo vas!

 

Nemestic Studio Vas poziva na 9. međunarodni sajam obrazovanja Putokazi
Nemestic Studio učestvovaće na 9. međunarodnom sajmu obrazovanja Putokazi koji se održava od 28 februara. do 02. marta 2013.godine u Novom Sadu i koji važi za jedan od vodećih sajmova u regionu kada je u pitanju obrazovanje.
Tom prilikom zainteresovani đaci i studenti moći će da dobiju više informacija o projektima koje zastupa Nemestic Studio a čija je zajednička karakteristika to da su oni ostvareni međunarodnom saradnjom.

putokazi

Ovom prilikom Nemestic će predstaviti svoj redizajnirani websajt www.studiranje.net koji je nastao saradnjom našeg studija i visoko obrazovnih ustanova za dizajn modu, vizuelnu umetnost i komunikaciju u inostranstvu.

Zastupamo fakultete kao što su: Istituto Europeo di design IED, Nuova Accademia di Belle Arti NABA, Istituto Marangoni, Domus Academy DA, Škola italijanskog jezika Leonardo da Vinci.

Na našem novom sajtu www.studiranje.net pronaćićete mnogobrojne kurseve i programe za modu, dizajn, vizuelnu umetnost i komunikaciju, kao i recenzije studenata i njihova iskustva na ovim fakultetima. Osim toga, ovaj websajt predstavlja informativni studentski centar koji pruža neophodnu pomoć studentima prilikom odabira studijskog kursa, kao i pri upisu. Svi zainteresovani studenti dobiće na licu mesta sve neophodne informacije u vezi studijskih programa i upisa na nekom od pomenutih fakulteta.

Još jedna novina koju ćemo predstaviti, jeste naš online magazin za modu, dizajn i lifestylewww.style.rs, koji postoji već dve godine, ali ga prvi put ove godine predstavljamo na sajmu Putokazi. Svi zainteresovani posetioci imaće priliku da se upoznaju sa ovim magazinom, načinom rada u istom, mogućnostima volonterskog rada i obavljanja prakse u istom, kao i da se upoznaju sa odgovornim urednicama.

Nemestic Studio takođe će upoznati publiku i prisutne kolege sa novostima koje se tiču naših ranijih projekt, kao što su websajtovi: www.master.rs i www.diplomske.com koji predstavljaju web kataloge osnovnih i master studija sa više od 19 000 studijskih programa i kurseva u zemlji i inostranstvu, kao i websajt www.studenti.rs koji jeste internet arhiv i servis za razmenu korisnih dokumenata za studente i đake (knjige, skripte, seminarske radove, diplomske radove i slično).

Pozivamo sve zainteresovane đake i studente, predstavnike fakulteta i obrazovnih institucija da nas posete od 28. februara do 02. marta u hali Master na Novosadskom sajmu.

Ostavi komentar